Vanding af græsplæner

Vanding af græsplæner

Det er nemt at få perfekt, frodigt græs, når du vander din græsplæne med vandingsprodukter fra Hozelock. Alle produkter er dygtigt bygget af havemennesker til havemennesker for at opnå optimale resultater hver gang.

Sprinklere fra Hozelock kan vande græsplæner i mange forskellige former og størrelser. Uanset om du skal vande små runde områder eller store rektangulære former, er der en sprinkler, der passer til dit behov.

Dækningsområde

Når du vælger en sprinkler, skal du sikre dig, at den dækker det område, du vil vande. Vores udvalg af sprinklere kan vande områder fra 79 m² op til 314 m², alt efter hvilken du vælger. En nem metode til at finde frem til den påkrævede størrelse er at tage store skridt (ca. én meter) langs længden og bredden af din græsplæne. Når du har disse to tal, skal du gange dem med hinanden for at få en estimeret størrelse i kvadratmeter.

Form

Når du vælger din sprinkler, skal du også se på dens form. Især hvis du skal bruge den til at vande din græsplæne. Græsplæner kan have mange forskellige former. Vores sprinklere er designet til at give jævn dækning uanset græsplænens form. Runde sprinklere kan dække et cirkulært område, og firkantede sprinklere kan vande et firkantet område.

Rund

Round-Shape

Firkantet

Rectangle-Shape

Justering

Nogle sprinklere har indbyggede justeringsmuligheder, så du kan vande bestemte områder af din have.

Når du flytter disse justeringsindikatorer tættere sammen eller længere fra hinanden, kan du vælge, hvor vandstrømmen styres hen.

Vedligeholdelse af en sprinkler

Du kan holde din sprinkler i perfekt funktionel stand ved at følge tippene nedenfor. Det sikrer, at din sprinkler kan vande år efter år.

Step1

(1) Hold sprøjtehullerne åbne

Fjern justeringsanordningen i enden af din firkantede sprinkler ved at skrue den af, og brug spydet til at rense sprøjtehullerne for snavs.

Step2

(2) Stram tilkoblingen

Brug en svensknøgle til at fjerne og stramme hantilkoblingen. For at sikre, at sprinkleren fungerer, skal du før udskiftning af filteret sikre, at den grå ring er i den korrekte position.

Step3

(3) Rens filteret

Filteret beskytter motoren (i sprinklere med vanddrevne motorer). Ved at fjerne og rense filteret sikrer du, at din sprinkler virker ordentligt.

En Hozelock sprinkler er let at tilslutte til resten af dit Hozelock system og vil være fuldt fungerende, når der åbnes for hanen.

Beskyttelse af miljøet – sørg for ikke at bruge for meget vand, når du bruger en Hozelock sprinkler. Kontakt din lokale vandforsyning for at få oplysninger om lokale regler for vanding.